Social Design

Naast stageplekken op het gebied van mode en fashion biedt Citydwellers leer-/werkplekken aan op diverse niveaus: van vroegtijdige schoolverlaters zonder startkwalificaties tot afgestudeerde HBO'ers.

Ook zijn er studenten die hun eigen label uittesten op de markt. Via The Studio ga je aan de slag met je eigen collectie om uiteindelijk je lijn te verkopen in de Cornerstore. Hierbij maak je deel uit van het voltallige team en haal je kennis uit de open source omgeving.

Wij werken samen met re-integratiebureau's. Citydwellers kijkt graag samen met jou en je jobcoach naar de mogelijkheden om weer een arbeidsstructuur aan te brengen, met bijvoorbeeld als doel weer een positie in te nemen op de arbeidsmarkt.

 
 

PROJECT SCHORT - kledinglijn jonge schoolverlaters gemaakt van oude De Waard tenten

Zelfvertrouwen en toekomstperspectief

De productlijn Social label > SCHORT zet een nieuwe stap richting een belangrijke doelgroep: jongeren die, om wat redenen dan ook, hun opleiding niet afronden. In het leer-/werkatelier van Citydwellers Eindhoven werkt een aantal van hen samen aan een ontwerp van Borre Akkersdijk: kledingstukken die gemaakt worden uit gebruikte De Waard-tenten.

 

 

Product voorbeelden

SPORTS FOR CHILDREN

Ieder jaar maakt Sports for Children duizenden kinderen in vele landen blij met mooi en degelijk sportmateriaal. Zo kunnen zij optimaal spelen en sporten en krijgen ze de kans hun (sport)droom waar te maken.

Om het transport te financieren, worden tassen en lifestyle producten ontworpen en gemaakt in diverse ontwerpstudio’s. Deze producten zijn te koop via de Sports for Children webshop en via de CornerStore by Citydwellers.